Pappor (inte) på BB

Tidigt hemma för jag hade en läkartid vilket är skönt för jag är trött. Blir vilodag från träning. Imorgon måste jag vara pigg och  eftersom jag "jobbar" (praktik) på BB hela dagen sedan är det äntligen dags för Rapatac Preps musikevent Play for Progress som jag varit med och planerat. Ska arbeta som funktionär samt göra reklam för Rapatac for the people, en volontärorganisation som jag också är med i. Ska bli sjukt kul!
 
Nog om detta, det jag tänkte skriva om är det här med att papporna inte längre får sova kvar på BB. Idag hade vi både tidning, radio och tv på avdelningen för att situationen behöver nå ut till Gävle med omnejd så att det kan bli förändring. Anledningen till att papporna inte får sova kvar är platsbrist -det är för litet helt enkelt  så att personalen kan inte jobba ordentligt. Dessutom är det inte hygieniskt att låta någon sova på en säng som inte går att göra rent med descinfektionsmedel och sedan håller dom i ett nyfött barn.
Vi som jobbar får ta all skit för att det blivit såhär trots att det inte är vårat fel. Vi förklarar hur det ligger till och en del förstår medan andra blir ursinniga och skäller ut oss och använder glåpord. Jag förstår dem på ett sätt att de blir frustrerade samtidigt tycker jag det är fel att kalla någon det som några blivit kallade. Nu när samhället vet om hur det ligger till kanske vi ändå kan få en ändring på det hela för det behövs då verkligen! 

Kommentera här: